0

Zaboravljeni recepti

011/322 6029
069/244 2442

063/388 474 (događaji, proslave, kokteli...)

DANAS NA MENIJU
ȍetvrtak 28. Mar 2024

--newsletter--

GLAVNA JELA 

  1. Đuveč sa svinjskim mesom 
  2. Posni prebranac
  3. Punjene posne paprike 
  4. Posni punjeni čamčići od tikvica
  5. Boemska mućkalica
  6. Sarma - slani krompir 
  7. Svinjsko meso u salamuri - podvarak
  8. Posni obrok
  9. Vegetarijanski obrok
  10. Veganski obrok
  11. Fit menu (pileći file + mix barenog povrća)


STALNA PONUDA od 700 rsd

  • Domaća dimljena kobasica u lepinji + prilog + salata
  • Gurmanska pljeskavica u lepinji + prilog + salata
  • Vešalica u lepinji + prilog + salata
  • Bečka šnicla u lepinji + prilog + salata
  • Pohovano pileće belo meso u lepinji + prilog + salata
  • Jermenska pljeskavica u lepinji (punjena belim sirom) + prilog + salata


OBROK SALATE - 800 rsd

  1. Cezar obrok salata
  2. Obrok salata sa mariniranom piletinom i indijskim orahom
  3. Tuna obrok salata
  4. Vegetarijanska obrok salata 

--desnakolona--



SUPE I ČORBE - 300 RSD

  1. Teleća čorba
  2. Paradajz čorba

SALATE
  1. Kupus salata
  2. Vitaminska salata
  3. Mešana salata
  4. Zelena salata



DESERT
  1. Palačinka krem / džem   400 rsd
  2. Palačinka sa orasima      450 rsd
  3. Pita sa jabukama.            250 rsd
  4. Pita sa višnjama.              250 rsd


--newsletter--

Zaboravljeni recepti

Sigurno je da svaka mlada devojka koja se po prvi put nalazi, tj. snalazi u kuhinji priželjkuje mali kuvar u kome se nalaze sve tajne kulinarstva, sve začkoljice i „podrazumevani“ sastojci. Sigurno je i da stariji zaboravljaju koliko početak ume da bude težak za one koji se prvi put susreću sa šerpama, tiganjima i kuhinjom uopšte. Uvek je dobra ideja za svaku mladu domaćicu da počne da zapisuje u sopstveni kuvar svoja zapažanja, i to detaljna, da ne bi zaboravila za sledeći put. Sigurno je i da će se za koju godinu smejati sama sebi i svemu onome što ju je bunilo i što nije znala.


Kad Lenka uči da kuva


Lenka: „Narode, rešila sam da se bacim na učenje kulinarskih veština. Jednom moram početi. A lakše mi je sad kad mogu da prospem u kantu ako ne ispadne kako bi trebalo. A da me niko ne vidi. Gde ću sutra da nadjem nekog da mi bude zamorče. Ovako ću da budem spremna, za slučaj da ne nadjem ovog kuvara kog tražim.“

Rale: „Ne verujem svojim ušima. Kad ćemo mi probati te tvoje špecije?“

Lenka: „Znam da je teško za poverovati, ali išla sam da kupim rokovnik i on će da mi bude kuvar. Da imam gde da zapisujem „uspešne“ recepte.“

Toni: „E neka si. Imam ideju, ono što petkom jedemo u BNB-u ti probaj kod kuće da spremiš. Znaćeš kako bi trebalo da izgleda a na tebi je samo da se potrudiš.“

Lenka: „Pa nisam baš mislila sa njima da se merim, al možda to i nije loša ideja. Šta to jedemo danas?“

Toni: „Meni za danas podseća na kuhinje naših baka. Bar je moja ovo često pravila:


ćureća supa sa testom,

ćureći ajmokac – pire krompir,

vitaminska salata,

vanilice – kao bakine.

Male tajne bakinog kuvara

Zaboravljeni recepti

Rale: „Ja sam to obožavao kao dete. I moja baka je pravila. A mama nije htela ni da čuje. Posle smo brat i ja zaboravili na to, a njoj nije padalo na pamet da nas podseća. Uh, baš me podmladio ovaj meni. Ajmokac i vanilice.“

Lenka: „Ajmokac? Ćureći? Ne treba meni kuvar, nego rečnik... Moja baka očigledno nije posedovala iste recepte kao vaše.“

Toni: „Nemoj se plašiti, nije to ništa komplikovano. Kad skuvaš supu, koristiš deo za sos. Naći ćeš sigurno neki zanimljiv recept. A može i piletina za početak. A možeš nas zvati i na ručak da ti budemo zamorčići. Nećemo se buniti. Vanilice možeš doneti na posao. One su još bolje posle par dana.“


U svakom kuvaru savremene domaćice bi trebalo da se nadje poneki „skoro zaboravljeni“ recept naših baka. Sve više je modernih jela, koja se lako spremaju, još lakše pojedu, bez mnogo muke, i uz što manje truda. A naše su bake znale da bi trebalo uložiti mnogo ljubavi, znanja i veštine u svako jelo, i tek onda je ono posebno. A ako ste imali sreće, sigurno se sećate koliko je posebno mirisala kuhinja vaše bake, i koliko ste uživali. BNB ketering je tu da vas podseti koliko divnih jela se može naći ponovo na vašoj trpezi.




Pročitajte još:

22.08.2017

Kako steći i održati poverenje u poslovnom kolektivu

Kako steći i održati poverenje u poslovnom kolektivuDobar kolektiv u kome vlada poverenje, saosećajnost, zajednička želja za uspehom i pozitivnim rezultatima je ono čemu bi trebalo da teži svaka firma... Detaljnije

23.08.2017

Zašto petkom ne večeravam?

Petak je napokon!Obožavam petak! Dolazi vikend, sutra spavam koliko želim, i ne razmišljam o ručku za danas. Tradicionalno sa kolegama naručujem gotova jela iz BNB keteringa. Čorbica, glavno je... Detaljnije

23.08.2017

Pasulj je najbolji u društvu

Toni: “Sta kazes Lence na današnji meni?“Lenka: „Kad si mi rekao da je pasulj u pitanju, uopšte nisam bila oduševljena. Ali povlačim reč. Ja bolji pasulj u život... Detaljnije

Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.